zaterdag 3 augustus 2013

Naar Canterbury deel 3 al!

Weer even rust en tijd om wat te schrijven. We zitten op de boot terug nu, nog te wachten in de haven van Dover. Er is heel wat wind en de boot heeft wat vertraging precies.
 
Na de stop om snoep te kopen bij de Spar ging het door de countryside  via de local cycle route 17. Niet slecht dat we op de GPS kunnen rekenen, want de bordjes volgen is soms verwarrend. We gebruikten de app Locus pro, al zou de gratis versie ook wel volstaan hebben. Ik had de tracks op voorhand op de computer gemaakt en de lokale kaarten gedownload op mijn Android gsm. Inzoomen tot op straatnaam niveau, weer uitzoomen om op het platteland de juiste richting snel te kunnen zien. Ik heb de papieren kaarten gewoon niet gebruikt, dat wordt nog nostalgie.
 De tocht ging langs rustige, smalle baantjes door een heuvelend landschap met bosjes, graanvelden,  appelboomgaarden en hier en daar een boerderij. Landschapsgewijs iets minder idyllisch vond ik de hoogspanningslijnen die je bijna overal ziet.
 
Waar het fietsen vrij vlot ging, ook bergop, was het met het weer wat minder. Het was best koud en we stopten om de regenjassen aan te doen. Bergop en -af, soms vrij steil, maar ons nieuw wiel en onze remmen (!) lieten ons niet in de steek. Bergaf tegen 47km/u, bergop tegen 5 à 6. En ook mijn "stoker" deed goed mee, al had die het wel koud in zijn korte koersbroek. Veel mogelijkheid om ergens te schuilen was er niet. Een boom zou nog kunnen, maar ergens opwarmen met een soepje zat er niet in. Amper huizen te zien, laat staan dus een restaurant of pub.

Door naar Canterbury dan maar.
Gelukkig was het maar een 30km in totaal en ging het dichter bij Canterbury meestal bergaf, zodat we ondanks de verplichte stop bij de Halfords al kort na de middag aan ons hotel waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten