zaterdag 3 augustus 2013

Euh, deel 4 van de Canterbury dag

Ok. Op de trein naar Gent intussen tijd voor de rest van het verslag van dag 2?
Aangekomen in de stad met zijn kleine drukke straatjes vol toeristen was het wel even zoeken naar de juiste richting voor het hotel, maar de Miller's Arms verscheen opeens toch om het hoekje. De kamer was nog niet klaar maar ze hadden precies compassie met twee uitgeregende fietsers dus we mochten even wachten in de bar terwijl ze onze kamer met spoed in orde brachten.

Deze zaak had iets meer klasse dan de Blakes of Dover. Mooie lichte kamer met een ligbad en zicht op de oude watermolen. Enfin, op wat er nog van over was. Het continu geluid van stromend rivierwater was inbegrepen. Eerst wat opgewarmd en gewassen om daarna met de regenjas aan de stad te verkennen. Len wilde ALVAST NIET de kathedraal bezoeken maar ging liever in de souvenirsshops overal eens kijken. Ze hebben in Canterbury blijkbaar meer souvenirs van Londen dan van Canterbury zelf!

We moesten ook nog iets eten en gingen op zoek naar een Subway die we per fiets nog gepasseerd waren. Na een lekker broodje wandelen we nog even langs de tourist office/bibliotheek/museum waar allemaal schilderijen van koeien en beesten hingen. Om in het thema te blijven hadden ze er ook nog maar wat speelgoedbeestjes bijgezet. Tof!Ik zag er ook reclame liggen van de historic boat tours en dat leek ons wel iets. Per roeiboot over de Great Stour met een roeier die op een grappige manier historische uitleg geeft over de gebouwen waar je naast vaart. Vooral de uitleg over de "strafstoel" voor misdadigers, zeurende vrouwen en heksen vond Len wel grappig. Als je verdacht werd van hekserij ging je met de stoel 2 minuten onder, voor ze checkten of je nog leefde. Was dat het geval sopten ze je nog eens 2 minuten onder en dat herhaalden ze tot 5 keer toe. Had je de pech om dan nog niet te zijn verdronken was je zeker een vast een heks en vloog je de brandstapel op en hakten ze voor alle zekerheid ook je ledematen nog af. Had je al het loodje gelegd van tevoren dan kreeg je familie verontschuldigingen en betaalde de overheid je begrafenis. Toch een mooie geste, niet?

Wat later wandelen we nog langs de kathedraal en moest er blijkbaar geen inkom meer betaald worden. Enfin, toch niet voor de tuinen en binnenplaatsen er rond, de kathedraalzelf was al gesloten. Toch nog een snel bezoekje om wat rond te kijken en foto's te nemen. Terug in het hotel wilde Len op de kamer blijven en op de i-pad spelen en heb ik in de hotelpub de real en andere ale aan een kwaliteitsonderzoek onderworpen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten