zaterdag 28 september 2013

Fly Emirates

Snel nog een stukje verslag, voor de feiten door de gaten mijn afstervend geheugen sijpelen...

Na ons bezoekje aan de Tower Bridge was de middag alweer ruim gepasseerd en gezien we in de late namiddag onze fiets moesten ophalen in de IBIS van Greenwich was er niet veel tijd meer over om te nog te gaan sightseeën. Eén attractie had ik toch nog graag gedaan: De Emirates Air Line. Als alternatief voor een ritje in de dure London Eye (£19,20+£12,30) kan je de lucht in voor een fractie van die prijs. We betaalden £4,30 voor een enkele rit bovenop onze dagkaart voor de underground. In de plaats van een rondje te draaien in een rad neem je plaats in een ruime comfortabele cabine voor een vlucht over de Thames. Vanuit de stad (Tower Hill) neem je de DLR richting Beckton en stap je uit bij het station Royal Victory. Een korte wandeling (wel een beetje zoeken) brengt je bij Emirates Royal Docks, het vertrekstation van kabelbaan en kortbij de London City Airport.

Het was helemaal niet druk, we wachtten even en hadden een cabine helemaal voor ons zelf. Handig om weten voor de fietsers: Je mag een fiets meenemen tijdens de rit. Ik had van tevoren eens geïnformeerd of er ook een tandem mee kon,  maar dat was helaas niet het geval.

Het uitzicht was magnifiek. We vlogen over de Thames naar North Greenwich en zagen vlakbij de O2-arena (Millennium Dome) en de oude dokken, iets verder de wolkenkrabbers van Canary Wharf, en nog wat verder in de verte the Shard, Londens hoogste gebouw en de city met de 'Augurk'.

Een aanrader dus, al ligt de Air Line wel een beetje buiten het centrum. Je hebt er ook een metroticket tot zone 3 voor nodig, maar de rit met de DLR is voor kinderen ook wel leuk. In deze automatische treinen is geen chauffeur of stuurcabine, wat maakt dat je (als er plaats is) vooraan kan gaan zitten en recht vooruit kan kijken. Met een beetje fantasie speelt je kind zelf voor machinist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten