maandag 14 oktober 2013

Family Funfair in Dover

We hadden het al gezien op de heenreis: In Dover waren ze een kermis aan het opbouwen, en volgens de posters zou die open zijn op de dag dat we er weer zouden zijn. Len zag het al volledig zitten om na Nieuwmoer kermis er nog ene mee te pikken, dus dat hebben we dan maar gedaan ook. Zij het met strenge budgetaire regels. :-)

De meeste attracties op Family Fun Fair zouden volgens mij de keuring hier niet echt halen. Het zag er allemaal een beetje roestig en afgebleekt uit. De ritjes kosten maar £1,00, behalve het ballengooien en de schietkraam die waren eigenlijk onwaarschijnlijk duur (£3,00 voor 5 keer met een kurkenstop schieten ). We hielden het dan maar bij 1 rit in de "Terminator" en deden de rest van het budget op aan de "dodgems"aka botsauto's. Raar botsautoregelement hadden ze daar wel: Iedereen moest in dezelfde richting rijden en als je wat te hard botste dan kreeg je naar je voeten van een toezichter met para-allures. Len begreep er niks van en deed gewoon zijn zin, tot frustratie van de opzichter. Rare jongens, die Britten.

Om de avond af te sluiten gingen we nog even langs het speeltuintje-met-de-kabelbaan. Er kwam nog een ander jongetje met de kabelbaan spelen en die babbelde honderduit. Ik haalde voor hem dan ook maar de kabelbaan en moest hem net als Len nog even duwen om sneller te gaan. Gerry heette hij, mar Len had hem al snel tot Babbelkous omgedoopt. Dat we van België kwamen vond hij al gek, dat we met de fiets naar Londen waren geweest vond hij nog gekker. (There are trains you know?). Zijn babbel stond geen moment stil. Len verstond er niks van, maar vond het wel leuk om nog eens met een ander jongetje te spelen. Na een tijdje moest babbelkous naar zijn mama komen en liepen wij nog even over de fair met al zijn lichtjes. Wel mooi, en toch wel speciaal vond ik, met dat groot kasteel-op-de-berg op de achtergrond.

Fotoreportage...

 
   

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten