dinsdag 23 april 2013

En terug?

Voor de terugweg vanuit London kiezen we voor de trein. Niet de Eurostar, want daar krijgen we geen fiets op, en zeker geen tandem. Het worden dus een rit in verschillende haltes: Londen-Dover, daar de ferry naar Dunkerque, en verder per trein + fiets naar Lille of Roubaix. Dan een kort fietstochtje naar Kortrijk, de trein op en van daar weer naar huis. Enfin, tot in station Kalmhout of Essen en dan met de fiets het laatste stuk tot in Nieuwmoer, of de Maatjestrein moest ons komen oppikken.

In België hebben ze een speciaal fiets+trein ticket voor 5€, maar in Engeland mag je van South Eastern Railways gratis je fiets mee op de trein nemen. Intussen weet ik na een internationaal telefoontje dat dat ook voor tandems geldt. Dat valt al mee. Nu bij de SNCF nog eens horen of ze dat tussen Dunkerque en Lille ook doen, maar geen enkel telefoonnummer op hun site werkt of verwijst naar de juiste dienst. Voor een gewone fiets is het blijkbaar geen probleem en ook gratis, maar onze tandem gaat niet in hun ophangsysteem passen vrees ik. Mailtje is onderweg, hopelijk komt dat bij de juiste dienst aan.

De andere optie die ik nog open hield was met de Eurostar terug en de fiets naar huis opsturen met DHL, UPS ofzo, maar dat blijkt nogal prijzig te zijn. Prijzen van 250€ en zelfs tot 900€ om de fiets terug te sturen vond ik er wat over. Voor een fractie daarvan kunnen we met twee én de fiets met de gewone trein en de boot er geraken. En dan spreken we nog niet over de prijs van het Eurostar biljet dat we voor onszelf nog nodig zouden hebben.

Goed nieuws voor de geïnteresseerden: een vouwfiets is praktisch overal gratis mee te nemen, zelfs op de Eurostar :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten